جزئیات سوال
پاسخ ها
مسعود بابانیازی
۱۳۹۵/۰۷/۱۹ ۱۳:۳۸
با سلام
ضمن تشکر از ارائه پاسخ همکاران گرامی"
طبق ماده 140 قانون مدنی ، یکی از اسباب تملک ، احیاء اراضی موات و حیارت اشیاء مباحه هستش. یعنی یکنفر زمینی موات را احیاء و آباد نماید. بنابراین کسی که زمینی موات را آباد کند ، مالکیت برای وی ایجاد میشود.
اما همواره نمیتوان به این قانون استناد کرد. چون قوانین خاصی وجود دارد که موضوع را تخصیص داده مانند اراضی که همکار گرامی خانم تائبی بیان کردند از اراضی موات شهری ...
در خصوص مسئله مطروحه شما ، فرمودید 500 متر زمین اجاره کرده بودید....
دعوی اثبات مالکیت اعیان یا احیاء اراضی موات نسبت به زمینی که شما اذعان به روابط استیجاری می نمائید ، مردود بنظر می رسد چون این مال قطعاً از تعاریف مقرر برای اراضی موات خارج است.
با این تفاصیل"
دعوی از ناحیه شما بخواسته اثبات مالکیت اعیان مطرح شده ......
اما مشخص نشده تکلیف عرصه در این اثناء چگونه است؟
چون هیچکس حق ندارد در زمین غیر تصرفی (اعم از احداث بنا) نماید.
سؤال دادگاه محترم مبنی بر مجوز احداث بنا ، احتمالاً از این حیث است
موفق باشید
مهرزاد مسیحی
۱۳۹۵/۰۷/۱۸ ۱۷:۵۰
سلام بله صرف احیا بدون اجازه سایر ارگانهای ذیربط و استعلام و صدور مجوزات لازم موجب حیازت نیست
سودابه تائبی
۱۳۹۵/۰۷/۱۸ ۱۲:۵۰
با سلام،کاربر گرامی قانون زمین شهری مصوب 22/6/1366 مقررات مفصلی را برای اراضی موات پیشبینی کرده است. ماده 6 این قانون به صراحت زمینهای موات شهری را متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران میداند و قسمت اخیر ماده 2 این قانون در مورد احیاء قبل از تصویب این قانون بیان میدارد: زمینهای مواتی که علیرغم قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری بدون مجوز قانونی از تاریخ 5/4/1358 به بعد احیاء شده باشد همچنان در اختیار دولت میباشد.» البته ماده 7 این قانون حقوقی را برای مالکین اراضی موات شهری که اسناد مالکیت آنان باطل میشود پیشبینی کرده است. این ماده بیان میدارد: «کسانی که طبق مدارک مالکیت از زمینهای موات شهری در اختیار داشتهاند مشروط بر آنکه از مزایای مواد 6 یا 8 قانون اراضی شهری مصوب 1360 استفاده نکرده و مسکن مناسبی نداشته باشند طبق ضوابط وزارت مسکن و شهرسازی در سراسر کشور قطعه یا قطعاتی جمعاً معادل 1000 متر در اختیارشان گذاشته میشود تا در مهلت مناسبی که در آییننامه تعیین خواهد شد عمران و احیاء کنند. در صورت عدم عمران و احیاء بدون عذر موجه اجازه مذکور ساقط و زمین به دولت باز میگردد.»
مرضیه توانگر
۱۳۹۵/۰۷/۱۸ ۰۷:۲۰
سلام
اراضی موات دیگر به صرف احیاء به مالکیت شخص در نمی آید
شامل بخش های مختلفی است
زمينهاي محدوده شهرها (غير از منابع جنگلي) كه در حوزه مسؤوليت وزارت مسكن و شهرسازي است؛
ب) زيستگاههاي حيات وحش در حوزه وظايف سازمان محيط زيست؛
ج) محدوده و حريم روستاها و مزارع و نيز جنگلها، مراتع، اراضي جنگلي، بيشههاي طبيعي، بيابانها و كويرها و اراضي موات خارج از محدوده شهرها و روستاها كه در قلمرو تصدي و مسئوليت وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد.
و قانون زمین شهری ذیل ماده 3 میگوید
زمینهای مواتی که علیرغم مقررات قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری بدون مجوز قانونی از تاریخ ۵/۴/۱۳۵۸ به بعد احیا شده باشد همچنان در اختیار دولت می باشد.
بنابراین اقدام شما بدون مجوز مراجع ذیربط منتج به مالکیت شما نمیشود
اگر درصد ضرر بالاست پیشنهاد میکنم از طریق سازمان مرتبط پیگیری کنید