[ قرارداد یا تعهد محضری؟ کدامیک؟
سوال: همسر اینجانب که به جهت خانوادگی ،شرعی و اقتصادی ، تحت تکفل و سرپرستی من است، از حدود 2 سال قبل ، بدون اطلاع و رضایت من ، اقدام به فعالیت اقتصادی مشترک با مردی از آشنایان دور نموده و با همراهی آن آقا ، از طریق ثبت شرکت ، خرید زمین وسوله صنعتی و خرید بخشی از تجهیزات تولید وسایل یک بارمصرف پزشکی ، سعی در ایجاد وراه اندازی بنگاه اقتصادی تولیدی لوازم پزشکی نموده و بدون کوچکترین اطلاعی به همسرخود، با هدف تامین هزینه های موردنیاز برای راه اندازی چنین واحدی، ضمن فروش یک واحد آپارتمان که از طرف من به نام ایشان سند خورده بود ، همینطور با قرضها ی سنگین چندصد میلیونی و اخذ پولهای صدها میلیونی از بستگان و آشنایان (باز هم بدون اطلاع ورضایت بنده)، منجر به ایجاد ضررو زیانهای سنگین به طلبکاران و همچنین بنده شده است.
اخیرا من از طرف برادرهمسرم مطلع شدم که چه اتفاقاتی روی داده و ایشان بدهی سنگینی به بارآورده وضمن حیف ومیل نمودن اموال من که دراختیاراوبوده (شامل واحدمسکونی، طلاجات وزیورآلات ، موجودی حساب بانکی،...) ، درحال حاضر با تعداد 6-7 نفر طلبکار سنگین مواجه است. لذا به توصیه بستگان و برای جلوگیری از لطمات و زیانهای جبران ناپذیربیشترو نجات خانواده خود وبستگان از این گرفتاری بزرگ، در قضیه ورود نمودم با این شرط که بین 100 تا 150 میلیون از طلبهای فوری طلبکاران را به ایشان پرداخت و در مقابل ، همسرم که مسبب اصلی چنین وضعیتی است ، در خصوص یک سری تعهدات رسمی و محضری به من اقدام نماید.از جمله این موارد:
- قیمت زمین و سوله صنعتی که هم اکنون به نام ایشان میباشد، به قیمت روز بازار درشرایط فعلی(از طریق مشاورین املاک مستقر در شهرک صنعتی) ارزشگذاری شده و سهم مبلغ نقدی پرداختی اینجانب به طلبکاران در ارزش ملک مزبور بر حسب درصد مشخص گردد و همسرم متعهد رسمی گردد به همان میزان، بخشی از ملک صنعتی و کلیه عواید مربوطه آن بخش را به نام من نماید.
- تعهد محضری نماید که از هرگونه اقدام وفعالیت اعم از کوچک یابزرگ، شفاهی یا کتبی، حضوری یا غیرحضوری یا تلفنی ، وکالتا یا اصالتا ، به هرترتیب یا به هرنحو یا با هر روش یا ابزار وبه هرمیزان یا به هروسیله ، شامل تماس تلفنی، رفت وآمد یا برقراری ارتباط با اشخاص حقیقی یا حقوقی، پرداخت یا دریافت دارایی نقد یا غیرنقد مربوط به خود یا دیگران، خرید یا فروش یا واگذاری یا اجاره یا ... اموال و داراییهای نقد وغیرنقد یا منقول یا غیرمنقول به هرنحوی از انحاء ، بدون آگاهی ، اجازه و رضایت مکتوب من خودداری نماید. در غیر این صورت ، مکلف است بر اساس تشخیص من ، کلیه خسارات و لطمات و ضررهای وارده به هر شکل و اندازه به زندگی زناشویی وکیان و اعضای خانواده و اقتصاد و فرهنگ و اصاب و اخلاق اعضای خانواده و اینجانب را تامین و پرداخت نماید.
صرف تشخیص و بیان اینجانب در مورد کلیه موارد ذکرشده و موضوعات مشمول تعهدات فوق و نحوه و میزان وزمان جبران ضررها وخسارات ناشی از عدم انجام تعهدات مذکور ، ملاک عمل بوده و طرف اول (متعهد =همسراینجانب) حق هر گونه اعتراض و مخالفتی را از خود سلب واسقاط نمود.
متن تعهدنامه ، توسط حداقل 2 شاهد غیر، گواهی وتایید می گردد. ]
سوال من از جنابعالی این است ، با توجه به این که اخذتعهدات فوق از همسرم ، همراه با تامین اقتصادی و مالی بخشی از دیون نامبرده به طلبکاران می باشد، آیا باید با عنوان قراردادو درقالب قراردادمشارکت کاری، تنظیم شود یا صرف تنظیم تعهدنامه محضری ، با امضاء همسرم و شاهدین کافی است؟
قبلا از پاسخگویی دقیق و سریع ، تقدیرمی نمایم. حسین پ.09124854074 hopak2010@yahoo.com